署理董事长拿督马守国开幕献词

2014_exhibition
董事部同仁、各位嘉宾、各位校友、各位媒体朋友、谢上才校长,各位老师、家长、全体学生大家好!

今天一走进校园我就被这嘉年华会的气氛深深地吸引住了,看得出师生们为这次的学术,学艺展付出了他们巨大的努力,也同时表现出了他们无限的创造力。
中华独中一向给外界的印象是关起门来死读书的一群学生。今天将通过他们的各种学术,学艺展览,文娱晚会和园游会,向嘉宾们,家长们,校友们尽情展示他们的才艺,创新以及生活中应有的包括社交沟通等各种能力。看到孩子们的成长我为他们感到骄傲。
中华这次举办学术、学艺展的目的不仅仅是为了欢庆创校95年,同时也是希望借此为学生提供一个锻炼能力、展示个人魅力及研究成果的舞台,让观众认识到我校学生求变创新的热诚及无限的活力。
今明两天不只是嘉年华盛会,也是一个恳亲会。是我们全球校友回母校的日子。校友们非常感谢你们回来母校见证她的成长,她的壮大。同时恳请你们在未来多关注母校的一切活动,为母校提出宝贵的意见,不断把世界各个角落的资讯传递回来,这样会有利于中华为未来培养出更出色的人才。
今明两天也不只是恳亲会,也是个亲子会,这次的嘉年华盛会几乎适合于每个家庭的每个成员。无论男女老少都能在这儿找到他们感兴趣的活动,节目,美食。今天中华展示给我们了她多姿多彩的另一面。
最后,我希望大家尽情参与本次校庆展览活动,我预祝本次学术、学艺展圆满成功。
Before I end, I would like to convey some parting thoughts in a language that I am more comfortable in.
A big kudos goes out to all the teachers and students of Chong Hwa who should be extremely proud of themselves for their effort and dedication into making this weekend’s extravaganza such a huge success. It also reinforces to me that the students of this prestigious school are not just good at their studies, but also have in them organizational skills, creativity, artistic capabilities, and team work. These are all important attributes which the school should continue to foster as these are soft skills that books alone will not be able to develop.
For our alumnae that have returned, I HOPE LIKE ME YOU HAVE ALSO BEEN IMPRESSED WITH WHAT YOU HAVE SEEN HERE TODAY AND THAT YOU ARE PROUD TO BE FROM Chong Hwa Independent High School. As a purely independent school, our only way to create a better school for the future generations is through the support of its alumnae. That is why schools like Harvard, Yale and the likes of them are able to continue building on their continued success. With that, I urge all of you to spread the word amongst your friends when you next meet up with them or via facebook or other social media means, that your alma mater needs their support. Thank you all once again and do participate in and enjoy the numerous activities that have been set up!

来源:校长室
日期:2014年6月29日